Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt te Bergen op Zoom

A Rocha Zeeland – hooien op Tholen

Op zaterdag 26 mei willen we van 9:00 tot 12:00 uur gemaaid gras gaan afharken in het mooie natuurgebiedje Schor Alteklein. Door dit te doen helpen we vlinders, bijen, orchideeën en paddenstoelen, zodat mensen uit de buurt hiervan kunnen blijven genieten.

Rond 10:30 drinken we samen koffie. Dit moet je zelf meebrengen, al wordt er wel gedeeld. Om 12:00 uur sluiten  we af met een gezamenlijke lunch, waarbij we met elkaar delen wat we hebben meegebracht.

Voor gereedschap wordt gezorgd.

Wat: Hooien op Schor Alteklein

Wanneer: zaterdag 26 mei 2018, 9:00-12:00 uur

Waar: Gemaalweg, Tholen (verzamelen bij het gemaal)

Opgeven bij Wijnand Lammers

 

 

A Rocha is een wereldwijde beweging van christenen die vanuit hun geloof zorgen voor Gods schepping. In Nederland adopteren onze dertien lokale groepen natuurgebieden en dragen er zorg voor natuurbeheer en monitoring. Verder organiseren de groepen geregeld activiteiten gericht op verwondering en genieten van de natuur.

A Rocha Zeeland heeft oa het schorren-gebiedje aan de Gemaalweg bij Tholen geadopteerd. We zijn hier een aantal jaar geleden begonnen met hooien om zo diverse orchideeënsoorten een kans te geven, maar de betekenis voor paddenstoelen blijkt veel groter te zijn. In september 2017 werd de sikkelkoraalzwam aangetroffen!

  Get Directions