Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt te Bergen op Zoom

A Rocha Zeeland – hooien op Tholen

Natuurwerkdag met A Rocha Zeeland

Op zaterdag 15 september willen we gemaaid gras gaan afharken in het mooie natuurgebiedje Schor Alteklein. Door dit te doen helpen we vlinders, bijen, orchideeën en paddenstoelen, zodat mensen uit de buurt hiervan kunnen blijven genieten.

Naast het hooi afharken kunnen er ook nog andere werkzaamheden gedaan worden zoals snoeien en plaggen.

Wil je zelf iets te eten en te drinken mee nemen voor in de pauzes? In de ochtend is een koffiepauze, de lunchpauze is rond 12:45 en om 14:30 sluiten we af met weer een koffiepauze. Het zou leuk zijn als iedereen iets te eten meeneemt wat gedeeld kan worden, zodat er een potluck-lunch ontstaat.

Voor gereedschap wordt gezorgd.

Wat: Hooien en andere werkzaamheden op Schor Alteklein

Wanneer: zaterdag 15 september; 10:00 – 14:30 uur

Waar: Gemaalweg, Tholen (verzamelen bij splitsing oprit langs dijktalud, ca. 100 m ten zuiden van gemaal)

Opgeven bij: theanne69@gmail.com

 

 

A Rocha is een wereldwijde beweging van christenen die vanuit hun geloof zorgen voor Gods schepping. In Nederland adopteren onze dertien lokale groepen natuurgebieden en dragen er zorg voor natuurbeheer en monitoring. Verder organiseren de groepen geregeld activiteiten gericht op verwondering en genieten van de natuur.

A Rocha Zeeland heeft oa het schorren-gebiedje aan de Gemaalweg bij Tholen geadopteerd. We zijn hier een aantal jaar geleden begonnen met hooien om zo diverse orchideeënsoorten een kans te geven, maar de betekenis voor paddenstoelen blijkt veel groter te zijn. In september 2017 werd de sikkelkoraalzwam aangetroffen!

 

  Get Directions