Alphacursus

Christelijk, wat is dat?

Je hebt die term vast wel eens gehoord: Christelijk. In combinatie met een politieke partij, kerk, feestdagen of een sportvereniging… Maar… wat is dat nu eigenlijk? En heb jij daar wat mee?

In januari start er weer een alpha cursus in Bergen op Zoom.

Dit is een cursus waarin verschillende onderwerpen, die te maken hebben met het christelijk geloof in God uitgelegd worden.
Eindelijk een cursus waar je al de vragen, die jij hebt over God, de kerk en wat daarmee samenhangt, mag stellen. Is de bijbel niet gewoon een geschiedenis boek? Was Jezus niet gewoon een goede man die ooit geleefd heeft? Waarom zou je eigenlijk bidden? Christelijke mensen mogen toch helemaal niks? We willen hier graag eens met je over praten.

De cursus wordt u gratis aangeboden.
De cursus wordt in circa 10 avonden gegeven, 1 keer per week.

De avond begint om 18:45u met een maaltijd. Na de maaltijd wordt de lesstof van die avond behandeld. Eerst is er een filmpje waarna het onderwerp in kleine groepjes verder besproken wordt.
We zullen ook een vrijdagavond en een zaterdag samen optrekken om dieper op de stof in te gaan.

Data: 14, 28 jan, 4, 11, 18 febr, 3, 10, 13, 14, 24, 31mrt, 7, 14, en 21 april.

Locatie: Emmauskerk, Korenberg 90 te Bergen op Zoom (naast de Dirk van de Broek in Noordgeest)

Informatie : https://alpha-cursus.nl

alpha_leaflet2020