Alphacursus

Christelijk, wa’sda?

Je hebt die term vast wel eens gehoord: Christelijk. In combinatie met een politieke partij, kerk, feestdagen of een sportvereniging… Maar… wat is dat nu eigenlijk? En heb jij daar wat mee?

Om met het laatste te beginnen: ja. We tellen onze jaren af vanaf Jezus Christus’ geboorte, delen onze tijd in in groepjes van 7 dagen, hebben soms vrije dagen met een bijzondere naam en vieren carnaval. Dit en nog veel meer dingen in het dagelijkse leven vinden hun oorsprong in het christelijk geloof.

In februari start er weer een alpha cursus in Bergen op Zoom. Dit is een cursus waarin de verschillende onderwerpen die te maken hebben met het christelijk geloof in God worden uitgelegd. Eindelijk een cursus waar je al de vragen die jij hebt over God, de kerk, het carnaval en wat daarmee samenhangt mag stellen. Deze cursus wordt u gratis aangeboden door de Schuilplaats en door de Emmauskerk in Bergen op Zoom.

De cursus wordt op dinsdagavond gegeven. Een avond begint om 18:45 uur met een maaltijd (inloop vanaf 18:30). Na de maaltijd wordt de lesstof van die avond behandeld. Eerst in een presentatie, waarna het onderwerp in groepjes onder leiding van ervaren trainers wordt besproken.

U kunt zich opgeven voor deze cursus via een mailtje naar alpha@emmauskerk-boz.nl. De cursus begint met een introductieavond op 5 februari 2019 (aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19:30).

Zie hieronder voor de volgende cursusdagen met een maaltijd om 18:45 uur (inloop vanaf 18:30 uur).
12 februari, 19 februari, 26 februari, 12 maart, 19 maart, 26 maart, 9 april, 16 april, 7 mei, 14 mei en 21 mei (afsluiting)
In tegenstelling wat er eerder is vermeld: 2 april is er géén alpha-cursus

Cursuslocatie: Korenberg 90 (naast de Dirk van de Broek in Noordgeest)

De alpha cursus is een internationale cursus die door verschillende kerken in de breedte van het kerkelijk spectrum wordt aangeboden. Overgewaaid vanuit het Verenigd Koninkrijk wordt de cursus ook in Nederland gegeven. Zie https://alpha-cursus.nl/. De methode van de cursus (die gezien kan worden als een introductie cursus op het “christelijk geloof”) is een vast format van 15 lessen, voorafgegaan door een gezamenlijke maaltijd. In Bergen op Zoom is de cursus een samenwerking tussen Evangelische Kerk de Schuilplaats (www.schuilplaats.com) en de Gereformeerde Emmauskerk (www.emmauskerk-boz.nl).