Nederlandse Gereformeerde Kerk Bergen op Zoom – Emmauskerk

Archief samenkomsten

Op deze pagina komen de meest recente preken van A. Veerman. De preken zijn downloadbaar in Pdf-formaat. Voor meer informatie over de preken, de PowerPoint of liturgie kunt u terecht bij de dominee (dominee@albertveerman.nl).

De eerste preek die werd gehouden is te vinden onder deze link. Dit was de preek gehouden tijdens de intrede dienst op 02-04-2023.

De preek die is gehouden in de dienst tijdens Goede Vrijdag is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Het Woord aan het kruis.”

De preek die is gehouden in de paasdienst is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “De dubbele overwinning van de Heer is onze overwinning.”

De preek die is gehouden in de ochtend van 16 april is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “De opgestane Heer komt je ongeloof tegemoet.”

De preek die is gehouden in de middag van 16 april is te vinden onder deze link. Dit was een leerdienst rondom zondag 29.

De preek die is gehouden in de ochtend van 23 april is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Geloven is zien.”

De preek die is gehouden in de middag van 23 april is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Is er dan geen timmerman, die de sleutel maken kan?”

De preek die is gehouden in de ochtend van 7 mei is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Wees een open deur.”

De preek die is gehouden in de middag van 7 mei is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Bekeren? Ik ben toch al bekeerd!?”

De preek die is gehouden in de ochtend van 14 mei is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Laat hen één zijn.”

De preek die is gehouden in de middag van 14 mei is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Een leerdienst n.a.v. een artikel van Prof. Bram van de Beek Het oude
is voorbijgegaan…”

De preek die is gehouden in de ochtend van donderdag 17 mei is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Hemelvaart: opgestaan en weggegaan.”

De preek die is gehouden in de ochtend van 21 mei is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “De apostel die niet mocht ontbreken.”

De preek die is gehouden in de middag van 21 mei is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Bijbel en milieu.”

De preek die is gehouden in de blokdienst op 28 mei is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Pinksteren.”

De preek die is gehouden in de ochtend van 11 juni is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Gaaf, maar het kan voortreffelijker!”

De preek die is gehouden in de middag van 11 juni is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Gebroken tot opbouw.”

De preek die is gehouden in de ochtend van 18 juni is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Er is geen weg naar Liefde, Liefde is de weg.”

De preek die is gehouden in de middag van 18 juni is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Bevrijdend antwoord.”

De preek die is gehouden in de ochtend van 2 juli is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Nederigheid en slavernij.”

De preek die is gehouden in de ochtend van 16 juli is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “YOLO”

De preek die is gehouden in de middag van 16 juli is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Alles of niets.”

De preek die is gehouden in de ochtend van 20 augustus is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Relax, hij heeft alles in de hand.”

De preek die is gehouden in de middag van 20 augustus is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Ga je door het water.”

De preek die is gehouden in de ochtend van 27 augustus is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Vier het; je bent gered.”

De preek die is gehouden in de ochtend van 03 september is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Klim op en verwonder je.”

De preek die is gehouden in de ochtend van 17 september is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “God waarom?”

De preek die is gehouden in de ochtend van 24 september is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “WWW.KOM.”

De preek die is gehouden in de ochtend van 08 oktober is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Gods verleden garandeert onze toekomst.”

De preek die is gehouden in de middag van 08 oktober is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Disconnected- leerdienst over de hel.”

De preek die is gehouden in de ochtend van 29 oktober is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Seks in de Kerk.”

De preek die is gehouden in de ochtend van 05 november is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Kom mijn ongeloof te hulp.”

De preek die is gehouden in de ochtend van 19 november is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “De belofte voorbij?”

De preek die is gehouden in de ochtend van 3 november is te vinden onder deze link. Dit is adventspreek nummer 1. Het thema van deze preek was: “Een nieuw begin voor Zacharias.”

De preek die is gehouden in de ochtend van 10 november is te vinden onder deze link. Dit is adventspreek nummer 2. Het thema van deze preek was: “Maria vertelt: geen droomscenario.”

De preek die is gehouden in de ochtend van 17 november is te vinden onder deze link. Dit is adventspreek nummer 3. Het thema van deze preek was: “Zacharias blikt terug op een bijzondere ontmoeting.”

De preek die is gehouden in de ochtend van 21 maart is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Wees er zuinig op.”

De preek die is gehouden in de ochtend van 12 mei is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Van wie is de muziek?”

De preek die is gehouden in de ochtend van 26 mei is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Verzaakte liefde aangewakkerd.”

De preek die is gehouden in de ochtend van 2 juni is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Die dood was en leeft.”

De preek die is gehouden in de ochtend van 16 juni is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Blij en vrolijk.”

De preek die is gehouden in de ochtend van 16 juni is te vinden onder deze link. Het thema van deze preek was: “Hou vast; Hij komt.”