Overige activiteiten

Alphacursus

Er is meer! Ontdek het op de gratis Alpha-cursus!!

Wat geloven christenen?
Wie is Jezus?
Kan ik God leren kennen?
Wat is het doel van mijn leven?

Stelt u zich dergelijke vragen? Dan is de Alpha-cursus precies iets voor u!
Wat is Alpha?
Met de Alphacursus ontdekt u op een ontspannen manier wat christenen geloven. Alpha-cursussen worden gegeven in kerken, café’s, studentenverenigingen, jongerenclubs, op het werk en zelfs in gevangenissen.

Misschien bent u in het verleden afgehaakt van het geloof of hebt u altijd al willen weten wat christenen geloven? Dan hebt u nu de kans meer te ontdekken. De cursus bestaat uit pakweg tien avonden en een weekend.

Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a.:
Wie is Jezus? Bidden: waarom en hoe? Hoe leidt God ons? Wat kan ik met de rest van mijn leven doen?  Geneest God vandaag nog?

De cursusavond bestaat uit drie gedeelten: Een maaltijd, een praatje en een gesprek in kleine groepen.

Waar gaat deze cursus van uit?
De gratis cursus wordt aangeboden door Evangelische kerk ‘de Schuilplaats’ (www.schuilplaats.com) en de Gereformeerde Emmauskerk (www.emmauskerk-boz.nl).
De cursus wordt gegeven in de Emmauskerk, Korenberg 90. U vindt deze naast het parkeerterrein van de Dirk van den Broek in de wijk Noordgeest.

Meer informatie www.alpha-cursus.nl en www.alphaconnect.nl.

Gemeentedag & kampeerweekend

Op Hemelvaartsdag houden we gemeentedag. Na de kerkdienst om 9:30uur vertrekken we met zijn allen naar camping ‘De Dassenplas’. We drinken samen koffie, lunchen met gebakken eieren, doen ’s middags een spel, relaxen en ’s avonds barbecueën we samen.

Als je wilt kan je een paar dagen kamperen op de camping. Van woensdagmiddag tot en met zaterdag. We staan met z’n allen op een groot veld.

Kledingruilbeurs

Regelmatig, meestal één keer per jaar, wordt er op een zaterdag een kledingruilbeurs georganiseerd.

Zodra er meer informatie bekend is wanneer de eerst volgende ruilbeurs is (meestal in oktober), vermelden we dat in de agenda.

Startzondag/jaarthema

In 2017/2018 is het jaarthema ‘Contact’. Het hele jaar door wordt er aandacht besteed aan dit thema.

Donuts maken

In september 2017 hebben we de startzondag gevierd in een zogenaamde blokdienst.

Na de kerkdienst over dit thema kon iedereen mee doen aan een workshop met als thema ‘gelijkenissen’ zoals bakken, sieraden maken, een spel, sketches, een Bijbelstudie volgen.

We hebben de startzondag afgesloten met een gezamenlijke lunch en korte dienst.

Na deze startzondag wordt er in meer kerkdiensten, tijdens de Bijbelstudie, op een gemeenteavond en in de Kleine Groepen aandacht besteed aan dit onderwerp.

Week van Gebed

Elk jaar in januari doen we met verschillende kerk uit Bergen op Zoom mee aan de landelijke Week van Gebed.

In 2018 is het thema ‘recht door zee’.

Wij vinden het belangrijk om de eenheid binnen de kerken te zoeken en samen te bidden voor onze stad, de mensen om ons heen, ons land en de wereld.

In de agenda worden tzt de activiteiten vermeld.

Meer info: website week van gebed