Nederlandse Gereformeerde Kerk Bergen op Zoom – Emmauskerk

Overige activiteiten

Alphacursus

Er is meer! Ontdek het op de gratis Alpha-cursus!!

Wat geloven christenen?
Wie is Jezus?
Kan ik God leren kennen?
Wat is het doel van mijn leven?

Stelt u zich dergelijke vragen? Dan is de Alpha-cursus precies iets voor u!

Wat is Alpha?
Met de Alphacursus ontdekt u op een ontspannen manier wat christenen geloven. Alpha-cursussen worden gegeven in kerken, café’s, studentenverenigingen, jongerenclubs, op het werk en zelfs in gevangenissen.

Misschien bent u in het verleden afgehaakt van het geloof of hebt u altijd al willen weten wat christenen geloven? Dan hebt u nu de kans meer te ontdekken. De cursus bestaat uit pakweg tien avonden en een weekend.

Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a.:
Wie is Jezus? Bidden: waarom en hoe? Hoe leidt God ons? Wat kan ik met de rest van mijn leven doen?  Geneest God vandaag nog?

De cursusavond bestaat uit drie gedeelten: Een maaltijd, een praatje en een gesprek in kleine groepen.

Kijk in de agenda wanneer de cursus weer van start gaat. Of neem contact met ons via alpha@emmauskerk-boz.nl.

Waar gaat deze cursus van uit?
De gratis cursus wordt aangeboden door Evangelische kerk ‘de Schuilplaats’ (www.schuilplaats.com) en de Gereformeerde Emmauskerk (www.emmauskerk-boz.nl).
De cursus wordt gegeven in de Emmauskerk, Korenberg 90. U vindt deze naast het parkeerterrein van de Dirk van den Broek in de wijk Noordgeest.

Meer informatie www.alpha-cursus.nl .

Gemeentedag & kampeerweekend

Op Hemelvaartsdag houden we gemeentedag. Na de kerkdienst om 10:00 uur vertrekken we met zijn allen naar camping ‘De Dassenplas’ in Moerstraten. We drinken samen koffie, lunchen met gebakken eieren, doen ’s middags een spel, relaxen en ’s avonds barbecueën we samen.

Als je wilt kan je een paar dagen kamperen op de camping. Van woensdagmiddag tot en met vrijdag. We staan met z’n allen op een groot veld.

Kledingruilbeurs

Kledingruilbeurs

Regelmatig, meestal één keer per jaar, wordt er op een zaterdag een kledingruilbeurs georganiseerd.

De datum voor de komende kledingruilbeurs is 2 maart 2024. Zodra er meer informatie bekend is wanneer de eerst volgende ruilbeurs is, vermelden we dat in de agenda.

 

 

Donuts maken

Startzondag/jaarthema

In 2023/2024 is het jaarthema ‘Connected’. Het hele jaar door hopen we aandacht te besteden aan dit thema. Oa tijdens kerkdiensten, Bijbelstudie en in de Kleine Groepen.